Custom made

Wij zijn sterk in het (snel) maken van sokkels en displays op maat!

Unieke mogelijkheden, snelle levertijd.

Neem contact op met onze collega
Diego Kooy om uw wensen te bespreken. 

Aanbiedingen

Best verkochte producten

meerpaal sokkel

Een meerpaal sokkel is, zoals de naam al zegt, gemaakt van een meerpaal die jarenlang, 30 tot 60 jaar, in het water heeft gestaan. De ene meerpaal stond bijvoorbeeld in Alblasserdam, een ander stond ooit bij de Botlekbrug en weer andere uit een haven in Duitsland. De meerpalen zijn meestal gemaakt van de houtsoort Basralocus, soms van demerara groenhart. Geen enkele meerpaal sokkel is gelijk. Dit wordt bepaald door de houtsoort en de geschiedenis. Bij de ene zijn de sporen van de boten, die er tegen afgemeerd hebben gelegen, zichtbaar en bij een ander staan de havenletters er nog op of zitten er zelfs nog schelpjes op. In sommige meerpalen zitten gaten van bouten die erin hebben gezeten, bij een andere meerpaal sokkel zit een scheur. Op dit moment zit in alle sokkels van 20 x 20 cm (lxb) een gat dat wordt opgevuld met kurk. Zie foto. Kortom: geen enkele meerpaalsokkel is gelijk.

De zuilen van oude meerpalen zijn zowel binnen als buiten te gebruiken. De hoogte is op maat leverbaar, maar de geleverde lengte/breedte kan afwijken van de gevraagde afmeting (max. 5%). Alle meerpalen zijn aan zowel onder- als bovenzijde haaks gekort.

Goed om te weten: De Geur
Het kan zijn dat in de eerste weken na aankoop van uw meerpaal, deze nog een muffe geur met zich meebrengt. Dit komt doordat de sokkel van hout is gemaakt wat jaren in het water heeft gestaan. Om dit zoveel mogelijk te beperken is de boven- en onderkant dichtgesmeerd met een blanke olie. De geur verdwijnt vanzelf en dit wordt bespoedigd in een goed ventilerende ruimte.

UitvoeringenHaaks gekort, onbehandeld, voorzien van meubeldoppen
Kleurdonker
Hol/massiefmassief
Gebruikzowel geschikt voor binnen als buiten
AfmetingenDe afmeting kan tot 5% afwijken t.o.v. de opgegeven maat. Dit geldt voor zowel de lengte als breedte maat.
Draaggewichtonbeperkt

Toont 1 - 5 van de 5 artikelen
Toont 1 - 5 van de 5 artikelen
Solits | Presentatie op niveau scoort gemiddeld een 8.0
Dit is het gemiddelde cijfer uit 7 beoordelingen

Bekijk een overzicht van onze reviews Plaats een review