loading spinner
Totaal (excl. BTW): € 0,00

Waarom een vitrine of stofkap?

- Categories : customer , new , Top

Uw kunstwerk, product, plant of ander accessoire extra mooi presenteren? Maak dan gebruik van een glazen of plexiglas vitrinekap. Vitrines geven uw product de luxe uitstraling en bescherming die het verdient. In combinatie met een mooie sokkel en sfeervolle LED verlichting creëert u met een glazen vitrinebox dé perfecte blikvanger. Maar ook zonder sokkel geeft een vitrine uw product net dat beetje extra wat het nodig heeft. Wat moet u weten en wat zijn de mogelijkheden? U leest het in deze blog.

Musea door heel Nederland maken gebruik van onze vitrinekappen en wandvitrines, maar ook beursexploitanten en winkels die horloges, sieraden, schoenen, tassen of boeken verkopen, weten ons te vinden. Bent u op zoek naar een vitrinekap voor een museum, kunsttentoonstelling, warenhuis of winkel? Wij geven u graag persoonlijk advies.

Verschil plexiglas en glazen vitrinekap

  

Wat is het verschil tussen een vitrinekap van glas of plexiglas? Plexiglas is 25 keer sterker dan glas en laat ongeveer 90% licht door, dat is meer dan bij glas. Daarnaast weegt de heldere kunststof ook minder dan glas, is het goedkoper, kunnen we er gemakkelijk verschillende vormen en kleuren van produceren en kan het makkelijk verlijmd worden. Wanneer u een lichte materiaalsoort wilt, een kleur in het glas wilt of een bijzonder formaat vitrinekap nodig heeft, is plexiglas de perfecte keus voor uw vitrinekap. Glas is helderder dan plexiglas, waardoor er een betere lichtinval ontstaat en u er goed doorheen kunt kijken. Daarnaast is glas niet gevoelig voor uv-straling en weegt het meer waardoor het stabieler is dan plexiglas. Bovendien beschadigt glas minder snel en is het hittebestendiger. Wanneer u waardevolle items wilt beschermen, een krasvaste vitrinekap wilt of u te maken heeft met wisselende of extreem hoge of late temperaturen, is glas de perfecte keus voor uw vitrinekap.

Recyclebaar plexiglas

Wij maken al onze plexiglas vitrinekappen van gerecycled plexiglas met alle goede eigenschappen van standaard plexiglas, waaronder de helderheid, maar is 100% recyclebaar.

Stofkap van (plexi)glas

Een vitrinekap zouden we ook een glazen kubus of stofkap kunnen noemen. Onze vitrines zijn namelijk allemaal stofdichte vitrines. Wel zo fijn als u waardevolle of delicate items wilt presenteren, dat ze helemaal stofvrij blijven. Als de stofkap niet los wordt gepresenteerd, maar op een sokkel moet worden bevestigd, maken we die in exact dezelfde maat als de sokkel eronder, zodat de vitrine ook dan nagenoeg volledig is afgesloten voor lucht- en stofdeeltjes.

Mini vitrine

 

Wilt u slechts één klein kunstwerk, miniatuur of ander item in de vitrine zetten? Dan is het gebruik van een mini vitrine een goed idee. Die kunnen wij op maat voor u maken. Interesse? Neem contact met ons op, dan bespreken we de mogelijkheden.

Uniek verlijmde glazen stolp

Wat onze vitrines extra bijzonder maakt, is de UV verlijmde glazen stolp. De manier waarop wij vitrines lijmen zorgt voor een onzichtbare connectie tussen de verschillende glazen componenten en een perfecte afwerking van de naden. Daardoor lijkt de stolp van onze vitrines bijna één geheel, waardoor alle aandacht naar het product ín de vitrine gaat. Omdat wij al onze vitrines zelf maken op onze eigen werkplaats, garanderen we hoge kwaliteit stolpen.

Wandvitrine

  

Naast losse op zichzelf staande vitrines, maken wij ook wandvitrines (op maat). Hoe prachtig is zo’n glazen wandvitrine aan de muur vol met uw producten of kunstwerken? U kunt bij Solits kiezen voor plexiglas en glazen wandvitrines.

Formaat vitrinekap

Weet u al welk formaat vitrinekap u wilt hebben? Hou dan rekening met het volgende: de hoogte van de binnenmaat is kleiner dan de hoogte van de buitenkant van de vitrine. Hoe zit dat? De hoogte van de binnenzijde is gelijk aan de buitenmaat minus de dikte van de binnenvallende bovenplaat, minus de dikte van het materiaal van de vitrinekap. Vitrinekappen tot 60 cm worden van 4 mm dik plexiglas gemaakt. Vanaf 60 cm en bij een extra zware belasting gebruiken we 5 mm dik materiaal. Twijfelt u over welke afmeting geschikt is voor uw product? Wij adviseren u graag.

Vitrine op maat

Heeft u zelf een creatief voorstel voor een vitrine? Kom maar op! Wij hebben verschillende afmetingen vitrines uit voorraad leverbaar, maar dankzij onze eigen werkplaats kunnen we ook vitrinekappen op maat maken. Kijk rond in onze webshop om inspiratie op te doen of kom langs in onze showroom in Wateringen.

Naar iets anders op zoek?

Wist u dat we naast vitrines en stofkappen ook sokkels en zuilenwanddisplaysverlichting en andere accessoires maken?

Share this content