loading spinner
Totaal (excl. BTW): € 0,00

Sokkel hout

Zoekt u een warme, natuurlijke uitstraling in uw huis, beursstand of winkel? Kies dan voor één van onze houten sokkels.

Onze eikenhouten sokkel met haar rustieke uiterlijk wordt vaak gekozen door klanten die op zoek zijn naar een natuurproduct. De massief eiken sokkels zijn gemaakt van Europees eiken en hebben een stoere, robuuste uitstraling. U ziet in deze eiken blokken knoesten en scheuren in het hout: een echt natuurproduct!

Wilt u een zuil die precies op de centimeter op maat te bestellen is of een strakkere uitstraling dan de enigszins ruwe massieve eiken zuil? Kies dan voor een zuil in eiken fineer. Afgewerkt in een blanke lak of zwart gespoten. De sokkel van eiken fineer is ook te combineren met een vitrinekap en verlichting om producten extra in de spotlight te zetten of te beschermen.

Actieve filters

Onze houten sokkels zijn prachtig om een plant, kunstwerk, lamp of ander accessoire op te presenteren. Geloof ons, met een houten sokkel of pilaar krijgt de hele kamer of ruimte een upgrade.

Massief houten sokkel of holle houten sokkel?

Houten sokkels kunt u kopen in een massieve of holle variant. De massieve zuil verkopen wij als eikenhouten sokkel. De holle zuil in een houten look is te vinden onder de eiken fineer sokkel, holle houten sokkels in standaard kleuren treft u aan onder sokkel wit / zwart / kleur

Houten pilaar

Een houten sokkel wordt ook wel een houten pilaar genoemd en staat prachtig in elk stijlvol interieur. Een sokkel creëert ruimte en maakt het makkelijker om een mooie plek voor uw plant of kunstwerk te vinden.

Houten sokkels voor binnen

Onze eikenhouten sokkel met haar rustieke uiterlijk wordt vaak gekozen door klanten die op zoek zijn naar een natuurproduct. De massief eiken sokkels zijn gemaakt van Europees eiken en hebben een stoere, robuuste uitstraling. U ziet in deze eiken blokken de knoesten en scheuren in het hout: het is een echt natuurproduct.

Houten sokkels voor buiten

Het fijne van houten sokkels is dat ze ook buiten geplaatst kunnen worden. In de tuin, op het terras of bij de ingang van een winkel, restaurant, hotel of museum. Als dat geen stoere en sfeervolle uitstraling van een entree geeft.

Eikenhouten sokkel

Wilt u een zuil die een strakkere uitstraling heeft dan de enigszins ruwe massieve eiken zuil? Kies dan voor een zuil in eiken fineer. Afgewerkt in een blanke lak of zwart gespoten. De sokkel van eiken fineer is ook te combineren met een vitrinekap en verlichting om uw producten extra in de spotlight te zetten of te beschermen.

Houten plantenzuil

Hoe mooi is het om een natuurproduct (plant) op een natuurproduct (houten sokkel) te plaatsen? Heel mooi! Een van de meest geplaatste items op een houten zuil zijn dan ook planten.

Houten sokkels voor beelden

Naast planten is een houten sokkel bij uitstek geschikt om beelden op de plaatsten. Of ze nu klein, groot, licht of zwaar zijn; met een houten pilaar zet u een beeldwerk letterlijk op een voetstuk. Niemand kan daar straks nog omheen.

Op maat gemaakte houten pilaar

Bent u op zoek naar een houten sokkel met een formaat dat u niet in onze webshop ziet staan? Dankzij onze eigen werkplaats kunnen we ook houten zuilen op maat maken. Lees ook deze blog om te kijken welke maat sokkel perfect in uw huis of tuin past.

Houten sokkel kopen?

Bekijk hieronder ons aanbod van houten sokkels en pilaren voor binnen en buiten of kom langs in onze showroom in Wateringen.

Veelgestelde vragen bij onze houten sokkels

Welke houten sokkels zijn er te koop bij Solits?

Bij Solits heeft u een ruime keuze uit houten sokkels en zuilen. Wilt u een witte, zwarte of gekleurde sokkel van hout? Kijk dan bij ons assortiment sokkels wit | zwart | kleur. Deze zijn gemaakt van MDF en afgewerkt in de gewenste kleur. Ook zijn er houten zuilen van MDF met een betonlook afwerking.

Bij hout denken wij snel aan massief hout. Daarvoor hebben we onze eikenhouten sokkels in ons assortiment. Wilt u liever een lichter materiaal en toch een houten uitstraling, kies dan voor de zuilen of pilaren van eiken fineer. Tegenwoordig vragen onze klanten vaak naar zwart hout; zwart én warm is de trend. Daarvoor verwijzen we u graag naar ons product zwart eiken fineer.

Welke garantie zit er op producten die ik bij jullie koop?

Wij hanteren een standaard garantie van 6 maanden op al onze producten. Echter in praktijk streven wij graag de beste kwaliteit na. Indien producten duidelijk mankementen vertonen buiten het garantiejaar leveren we in veel gevallen een vervangend gelijkwaardig product. De garantie geldt onverminderd de wettelijke rechten aangaande garantie en conformiteit waar de particuliere klant zich altijd op kan beroepen.

Welk hout gebruiken jullie voor het maken van houten sokkels en zuilen?

Welk hout we gebruiken, is verschillend per product.

Voor onze massief eiken sokkels gebruiken wij Europees eiken. Uiteraard vinden we het belangrijk dat dit hout zorgvuldig is gewonnen. Daarom werken we met hout wat het PEFC keurmerk draagt. Voor meer informatie, verwijzen we u graag naar de PEFC website.

Voor onze sokkels wit | kleur | zwart | eiken fineer zwart eiken fineer | sokkels in betonlook, werken we met plaatmateriaal van MDF. Vervolgens heeft elk product een eigen afwerking. 

Wat is de levertijd van een product?

De levertijd van een product staat op onze website achter de artikelnaam vermeld. Alle levertijden staan genoteerd in werkdagen. 1-3 betekent dus dat u bij bestelling van het betreffende artikel, het product binnen 1 tot 3 werkdagen in huis heeft.

Wat is het verschil tussen een massief eiken sokkel en eiken fineer sokkel?

Deze vraag krijgen we vaak! Een massief eiken sokkel is veel zwaarder dan een (holle) eiken fineer sokkel. Het voordeel van een zware sokkel is dat het stevig staat en meer gewicht kan dragen. Het voordeel van een zuil uit plaatmateriaal, zoals de eiken fineer zuil, is dat het lichter van gewicht is, en daardoor gemakkelijker te verplaatsen is. 
Ook de uitstraling is anders. De massief eiken sokkel heeft een natuurlijkere, robuustere uitstraling. Het hout waarvan de massief eiken sokkel is gemaakt, werkt nog door; waardoor scheurvorming ontstaat. De eiken fineer sokkel heeft wel de tekening van hout, maar omdat het uit plaatmateriaal is gemaakt, ontstaan er geen scheuren of kleurverschillen. 
Een ander kenmerkend verschil is dat een massief eiken paal vaak gekozen wordt om buiten iets te presenteren, bijvoorbeeld een buitenpot of tuinbeeld. Eiken fineer is alleen geschikt voor binnen.